θέατρο Versus 2021 - 2022

ΚΑΓΚΟΥΡΩ του Βασίλη Κατσικονούρη

Το έργο ΚΑΓΚΟΥΡΩ του Βασίλη Κατσικονούρη, άπαιχτο στην Κύπρο. Είναι ένα θεατρικό κείμενο εξαιρετικής γραφής, αιχμηρό, αληθινό, ρεαλιστικό σκληρό και συμβολικό όπως όλα του τα έργα με έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις.
Ο νεαρός Ορφέας στην Ελλάδα του σήμερα ζεί με τον πατέρα του Δημήτρη, μετά από το χωρισμό των γονέων πρίν από πολλά χρόνια.
Όπως σχεδόν όλοι οι νεαροί της ηλικίας του με ένα σάλτο σαν ‘’Καγκουρώ’’ θέλει να μεταναστεύσει στην Αυστραλία για ένα καλύτερο αύριο.
Ο Ορφέας παίρνει τη μεγάλη απόφαση να φύγει μετά από μια μετάθεση που θα πάρει από τη Δημοτική Αστυνομία για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας ως Δεσμοφύλακας.
Εκεί ο θείος του και αδερφός του πατέρα του, Τάκης, που ζει στη Μελβούρνη, προτίθεται να τον βοηθήσει.
Το μοναδικό του δίλημμα η σχέση που έχει με τη Μαρίνα, ένα έυθραυστο πλάσμα που ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός.
Η Μαρίνα κάνει συμφωνία μαζί του να τον ακολουθήσει στην Αυστραλία λίγους μήνες μετά, αφού τακτοποιηθεί ο Ορφέας για να ακολουθήσει τις σπουδές της.
Ενώ λοιπόν είναι στο αεροδρόμιο έτοιμος για το μεγάλο ταξίδι,κάτι αναπάντεχο συμβαίνει που ανατρέπει τη ‘’φυγή’’.
Είναι η στιγμή που αλλάζει όλη του η ζωή….Και όχι μόνο η δική του.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Σκηνοθεσία/Μουσική επιμέλεια: Ερμίνα Κυριαζή

Φωτισμοί: Αλεξάνταρ Γιότοβιτς
Σκηνικά/Κουστούμια: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Βοηθός Σκηνογράφου: Λάμπρος Κόκκινος
Επί σκηνής:
Δημήτρης: Βασίλης Βασιλάκης
Τάκης: Λουκάς Ζήκος
Κέρβερος: Χάρης Κκολός
Ορφέας: Κωνσταντίνος Γαβριήλ
Μαρίνα: Μικαέλλα Θεοδουλίδου

Λεμεσός: θέατρο Ένα

Ημερομηνίες παραστάσεων

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 7/06/2021

Παραστάσεις: 8, 9, 10, 14,15,16,17, 22, 23 καί 24/06/21 ώρα 20:00

θέατρο Versus 2021 - 2022

SNIFF του Μιχάλη Παπαδόπουλου

Με αφορμή την αποδοχή μιας κληρονομιάς, ο ήρωας του έργου, ένας καταξιωμένος καλλιτέχνης, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα για να βρεθεί αντιμέτωπος με το ίδιο του το παρελθόν και με την ανάμνηση μιας άλλης Αθήνας, μιας Αθήνας της δεκαετίας του 90.
Βρισκόμενος στο χώρο που έζησε τον πρώτο μεγάλο του έρωτα, ζωντανεύει την τελευταία μέρα που πέρασε εκεί πριν 30 χρόνια και ξαναζεί τον χωρισμό του.
Τα ίσως, τα γιατί, οι προοπτικές , το τι θυσίασε για να καταφέρει αυτό που είναι σήμερα, το πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή του αν είχε πάρει την ¨άλλη¨ απόφαση, έρχονται να τον προβληματίσουν να αμφισβητήσουν την πορεία του και να του θυμίσουν τα πρώτα βήματα του.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης

Σκηνικά / Κοστούμια: Μιχάλης Παπαδόπουλους

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς

Μουσική Επιμέλεια : Αλεξία Καρακάννα

Παίζουν: Βασίλης Βασιλάκης, Λουκάς Ζήκος, Ελεάνα Παπαδοπούλου και Βαρβάρα Χριστοφή

Ημερομηνίες παραστάσεων

Πρεμιέρα: 29. Οκτωβρίου 2021

Τακτικές Παραστάσεις κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή Μέχρι τις 21/11/2021

Τηλ.: 99395970

θέατρο Versus 2021 - 2022

Πρώτο Κουδούνι πριν τη Μήδεια

Ένα έργο εμπνευσμένο από τα σκάνδαλα που ταρακουνήσαν την προηγούμενη χρόνια τον κόσμο του θεάτρου, που ρίχνει φως στη σκοτεινή πλευρά του λαμπερού αυτού κόσμου και περιγράφει με χιούμορ( κατάμαυρο), καταστάσεις και χαρακτήρες που περπάτησαν το σανίδι και που ακόμα κυριαρχούν στη σκηνή.
Οι συντελεστές της παράστασης είναι:
Κείμενο: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Λουκάς Ζήκος
Σκηνικά / Κοστούμια: Μιχάλης Παπαδόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
Μουσική Επιμέλεια : Λουκάς Ζήκος
Παίζουν: Ελεάνα Παπαδοπούλου, Δανάη Χρίστου, Σάββας Μενοίκου και Λουκάς Ζήκος
Ημερομηνίες παραστάσεων:
• Πρεμιέρα: 21/1/2022
• Παραστάσεις: 21, 23,25,26,27,28,30 Ιανουαρίου και 2,4,6 Φεβρουαρίου

θέατρο Versus 2021 - 2022

Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου του Άρθουρ Μίλλερ

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, 1947, λίγο μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι η περίοδος που «ανθίζει» το αμερικάνικο όνειρο καθώς η χώρα εγκαθιδρύει την παγκόσμια κυριαρχία της. Ενώ χιλιάδες στρατιώτες θυσίασαν τη ζωή τους για να κερδηθεί ο πόλεμος, ενώ υπάρχουν οικογένειες που περιμένουν ακόμα τους αγνοούμενούς τους, οι πολεμοκάπηλοι, που έχουν πλουτίσει από την ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας πατώντας κυριολεκτικά πάνω σε πτώματα, αναδεικνύονται πια ως η νέα ιθύνουσα τάξη.
Είναι μέσα σε αυτή την περίοδο και μέσα σε αυτό το κλίμα, που ο Άρθουρ Μίλλερ τόλμησε με το «Ήταν Όλοι τους Παιδιά μου» (All My Sons) να αμφισβητήσει το «αμερικανικό όνειρο» όπως αυτό είχε αρχίσει να διαμορφώνεται στην δεκαετία του 1940. Τόλμησε ξύσει πληγές και να μιλήσει ανοικτά για τις αντιφάσεις της αμερικανικής κοινωνίας: για τον ιδεαλισμό όσων πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να ηττηθεί ο φασισμός και τον κυνισμό αυτών που έχουν καπηλευτεί τη θυσία τους. Πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία που καταφέρνει να διεισδύσει στα πιο βαθιά και σκοτεινά σημεία της ψυχής των ηρώων της και να αποκαλύψει τη γύμνια της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.
***
Η οικογένεια Κέλλερ ζει μια φαινομενικά κανονική ζωή σε μια μικρή πόλη των ΗΠΑ. Ο Τζο, ο πατέρας, βιομήχανος στο επάγγελμα, είχε κατηγορηθεί στη διάρκεια του πολέμου για την παράδοση ελαττωματικών εξαρτημάτων στην στρατιωτική αεροπορία με αποτέλεσμα να πέσουν είκοσι ένα αεροπλάνα και να σκοτωθούν οι πιλότοι τους . Το δικαστήριο όμως τον αθώωσε και καταδίκασε σε φυλάκιση τον συνέταιρο του, τον Στηβ ως τον υπεύθυνο που προμήθευσε τα ελαττωματικά εξαρτήματα.
Η Κέητ, η μητέρα, τριάμισι χρόνια μετά, περιμένει ακόμα να γυρίσει ο αγνοούμενος γιος της ο Λάρι. Πιλότος στην στρατιωτική αεροπορία στον πόλεμο χάθηκε κι αυτός μια μέρα πριν σχεδόν τριάμισι χρόνια σε μια αποστολή καθώς πιλοτάριζε το αεροπλάνο του. Όπως και ο Τζο, είναι κι αυτή σίγουρη ότι η εξαφάνιση του δεν σχετίζεται με τα ελαττωματικά εξαρτήματα.
Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Κρις, βετεράνος του πολέμου, έχοντας γυρίσει στο σπίτι και στο εργοστάσιο του πατέρα του μετά το τέλος του πολέμου, προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα κανονικότητα μετά τα όσα βίωσε στον πόλεμο. Ιδεαλιστής και με τη ψυχή του βαθιά τραυματισμένη, δυσκολεύεται να υπάρξει σε ένα κόσμο ο οποίος φαίνεται να μην έχει διδαχτεί τίποτα από όσα συνέβησαν. Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι αυτή είναι η νέα κανονικότητα για την οποία πολέμησε ο ίδιος και για την οποία θυσιάστηκαν τόσοι σύντροφοί του.
Πεπεισμένος ότι ο αδελφός του δεν ζει, ο Κρις αποφασίζει ότι θα παντρευτεί την Άννυ, – το κορίτσι του αγνοούμενου αδελφού του και κόρη του Στηβ, του συνέταιρου του πατέρα του που βρίσκεται στη φυλακή Την έχει ήδη προσκαλέσει στο σπίτι τους και περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να το πουν στη μητέρα. Πλην όμως η επίσκεψη του Τζωρτζ, του αδελφού της Άννυ ο οποίος έρχεται κατευθείαν από την φυλακή όπου είχε επισκεφθεί τον φυλακισμένο πατέρα του, θα αποτελέσει το έναυσμα για μια τεράστια έκρηξη. Μια έκρηξη που θα ταρακουνήσει συθέμελα την οικογένεια Κέλλερ και μαζί της όλο το «αμερικανικό όνειρο».

Σκηνοθεσία: Άδωνις Φλωρίδης
Σκηνικά/Κοστούμια: Ανδρέας Αντωνίου, Έλενα Κοτασβίλι
Φωτισμοί: Αλεξάνταρ Γιότοβιτς
Διανομή:
Ανδρέας Βασιλείου, Μέλανη Στέλιου, Χάρης Αριστείδου, Πηνελόπη Βασιλείου, Αντρέας Μακρής, Λουκάς Ζήκος, Γιολάντα Χριστοδούλου, Στάλω Στυλιανού, Χρήστος Κυριάκου και ο μικρός Ιωάννης Λουκαΐδης στον ρόλο του Μπερτ.

Λεμεσός: θέατρο Ένα

Ημερομηνίες παραστάσεων

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 23/4

Παραστάσεις 8, 9, 10, 11, 14, 16, 17, 18, 20 του Μάη. 2021

θέατρο Versus 2021 - 2022

Μαθήματα τραπεζοκομίας - Μαρίνας Αρμεύτη

Τα «μαθήματα τραπεζοκομίας» λειτουργούν ως χώρος και χρόνος συνεύρεσης πέντε ατόμων κάτω από την εποπτεία της «καθηγήτριας τραπεζοκομίας». Στις συναντήσεις «πέφτουν στο τραπέζι» διάφορα προσωπικά θέματα τα οποία οι παρεβρισκόμενοι παρατηρούν με μια διεισδυτική ματιά που ξαφνιάζει. Η πλοκή εκτυλίσσεται απρόσμενα καθώς τα πρόσωπα βρίσκονται αντιμέτωπα με απρόβλεπτες καταστάσεις. Η εσωτερική τους σύγκρουση αλλά και η σύγκρουση με τα ίδια τα άτομα της ομάδας είναι αναπόφευκτη ενώ ταυτόχρονα φωτίζονται πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού, διαχρονικές και πανανθρώπινες. Καθώς η πλοκή οδηγείται στη λύση οι θεατές ανακαλύπτουν πως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:

Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης

Σκηνικά / Κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ανδρέας Νέστωρος

Παίζουν:  Ερμίνα Κυριαζή, Χάρης Κκολός, Ελεάνα Παπαδοπούλο, Κωσταντίνος Γαβριήλ, Κωνσταντίνος Αλκιβιαδης και Έλενα Χειλέτη

Ημερομηνίες παραστάσεων

Πρεμιέρα: 10. Δεκεμβρίου 2020

Παραστάσεις: 19, 20, 21,22, 23, 24, 25, 26, 27 και 28 φεβ. 2021.