Σεζόν 2011 - 2012

Rachel Corrie – Αληθινή Ιστορία

Η αμερικανοεβραία Rachel Corrie γεννήθηκε στις 10 Απριλίου του 1979 στην Ολύμπια της Washington των Ηνωμένων Πολιτειών. Αποφοίτησε από το Capital High School και συνέχισε τις σπουδές της στο Evergreen State College, όπου παρακολούθησε μαθήματα καλών τεχνών. Ήθελε να γίνει συγγραφέας και καλλιτέχνης.

Έχοντας συμπληρώσει το πρώτο έτος σπουδών, αποφάσισε να διακόψει τη φοίτησή της για ένα χρόνο και να ταξιδέψει στη Λωρίδα της Γάζας, για να συμμετάσχει σε οργανωμένες δραστηριότητες της ISM στη Ράφα. Η Rachel και άλλοι ακτιβιστές λειτουργούσαν ως ανθρώπινες ασπίδες, για να εμποδίσουν τις μπουλντόζες των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας που κατεδάφιζαν σπίτια Παλαιστινίων.

Τον Μάρτιο του 2003 συνετρίβη από μια μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού.

Συντελεστές

  • Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης
  • Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
  • Σκηνογραφική Επιμέλεια: Μέλπω Νεοκλέους
  • Κοστούμια: Μιράντα Θεοδωρίδου
  • Κίνηση: Μαρίνα Κυριακίδου
  • Μουσική: Γιώργος Ιωάννου
  • Παίζουν: Νάτια Χαραλάμπους, Μαρία Φιλίππου και Παντελίτσα Μαυρογιάννη

Ημερομηνίες παραστάσεων

Λεμεσός: θέατρο Ένα

Πρεμιέρα: 7 Μαρτίου 2012

Παραστάσεις: 9, 11, 14, 16, 18, 20, 21, 27, 29 Μαρτίου 2012

Ροτβάιλερ

Γκιγιέρμο Έρας

Το Θέατρο Versus στις 25 Νοεμβρίου 2011 εισέρχεται στον 5ο χρόνο της λειτουργίας του. Η συνεχής προσφορά του στα θεατρικά δρώμενα της Λεμεσού, και γενικότερα της Κύπρου, το έχει καταξιώσει στη συνείδηση των θεατών ως το θέατρο που τολμά να φέρει το σύγχρονο ρεπερτόριο στην Κύπρο.

Πρόκειται για ένα κοινωνικοπολιτικό έργο ωμού ρεαλισμού με μαύρο χιούμορ και με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ. Ο Χάιμε, ένας ανερχόμενος και αδίστακτος δημοσιογράφος, στη μάχη για τηλεθέαση, αρπάζει μιαν ευκαιρία να δημιουργήσει σάλο γύρω από την εκπομπή του. Κλείνει μια συνέντευξη με τον Ροτβάιλερ, ένα νεοναζί σκίνχεντ.

Το κοινωνικό-πολιτικό αυτό έργο υπονομεύει το παγιωμένο σύστημα τηλεόραση-παθητικός τηλεθεατής σχολιάζοντας ταυτόχρονα τις ακραίες κοινωνικές παθογένειες του ρατσισμού και εθνικισμού.

Συντελεστές

  • Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
  • Διασκευή: Ομάδα ΝΑΜΑ
  • Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης, Μαρίνα Μανδρή
  • Σκηνικά-Κοστούμια: Δημήτρης Λεάδρου
  • Μουσική: Γιώργος Ιωάννου
  • Φωτισμοί: Καρολίνα Σπύρου
  • Παίζουν: Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Μάριος Κωνσταντίνου και Αντρέας Νικολαϊδης

Ημερομηνίες παραστάσεων

Λεμεσός: θέατρο Ένα

Πρεμιέρα: Παρασκευή 25 Nοεμβρίου 2011

Παραστάσεις: 26, 27, 29 Νοεμβρίου και 2, 3, 4, 7, 9, 10, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΒΟΗΘΕΙΑ ….έξω -ΓΗΙΝΟΙ

Πωλίνας Θρασυβουλίδου

Δύο χαριτωμένοι πράσινοι Αρειανοί πέφτουν με το διαστημόπλοιο τους στη γη. Τα ΜΜΕ καλύπτουν με τόση υπερβολή το γεγονός που μέχρι και οι Αρειανοί φοβούνται… τους Αρειανούς.

Ο βασιλιάς για να τους βρει απαγορεύει το πράσινο χρώμα ώστε οι πράσινοι εξωγήινοι να ξεχωρίζουν και να μπορέσει να τους συλλάβει. Οι εξωγήινοι με την βοήθεια των παιδιών και μετά από πολλές κωμικές και απρόοπτες περιπέτειες, φέρνουν και πάλι το χρώμα και την χαρά.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Πωλίνα Θρασυβουλίδου

Σκηνογράφος –ενδυματολόγος: Εύα Κοραή

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Ιωάννου

Φωτισμοί: Βασίλης Πετεινάρης

Παίζουν: Μαρίνα Μανδρή, Αντρέας Νικολαίδης, Χάρης Αριστείδου

Φιλική συμμετοχή: Ολυμπία Γενεθλίου, Πάνος Μαλακτός

Εκδηλώσεις

X_PLAY Performance Festival

Παρασκευή 18/05/2012 & Σάββατο 19/05/2012 | Θέατρο Ένα – Λεμεσός, 8μμ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΙΟΥ 2012:

1. JHIVA / ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΩΜΑ (ΥΠΕΡΒΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, 55 ΛΕΠΤΑ)

2. RACHEL CORRIE – ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ (ΘΕΑΤΡΟ VERSUS, 55 ΛΕΠΤΑ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΙΟΥ 2012:

1. COLLATERAL DAMAGE (ECHO ARTS, 40 ΛΕΠΤΑ)

2. ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΤΕΥΩ ΤΑ 40 (PERFORMANCE ART, 35 ΛΕΠΤΑ)

3. ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ …. ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΤΕΜΜΑΤΑ ΕΧΘΡΩΝ (THEATRE TRIBE, 35 ΛΕΠΤΑ)

ΕΙΣΟΔΟΣ: 15 ευρώ / 1 βράδυ | 20 ευρώ / 2 βράδια

Συνεργάτες: Δήμος Λεμεσού