Τα φώτα του πολιτισμού παραμένουν πάντοτε ισχυρότερα απέναντι σε ατομικές ή συλλογικές αποφάσεις επιτροπών, διοικητικών συμβουλίων, φορέων.
Οι άνθρωποι του θεάτρου ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μας και αποφάσισαν να κρατήσουν εν ζωή το Θέατρο VERSUS, ενεργό στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου. Χάρη σε αυτούς, αλλά και σε όλους τους συνοδοιπόρους μας, σε γνωστούς και άγνωστους φίλους, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Θέατρο VERSUS ετοιμάζει την 29η παραγωγή του, την πρώτη για το 2017, με το σύγχρονο Καταλανικό έργο Smiley.
Ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα και τη μεταφράστρια του έργου Μαρία Χατζηεμμανουήλ, οι οποίοι παραχώρησαν αφιλοκερδώς τα δικαιώματα παράστασης του έργου, ώστε το Θέατρο VERSUS να προχωρήσει στο ανέβασμα της ήδη προγραμματισθείσας παραγωγής του.
Ευχαριστούμε τους ηθοποιούς Θανάση Ιωάννου και Χάρη Ευριπίδου, τον Αλεξάντερ Γιότοβιτς για το σχεδιασμό φωτισμών, αλλά ιδιαίτερα το Θέατρο ΕΝΑ και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του, Ανδρέα Χριστοδουλίδη, γιατί με αυτούς μπορούμε να δηλώσουμε παρόν, για 10η συνεχή χρονιά, στο θεατρικό τοπίο της Κύπρου.
Αφήνουμε πίσω μας μικρότητες, εκφοβισμούς και μιζέριες. Ο θεατρικός λόγος παραμένει ο «σκληρότερος» λόγος, ο πιο αυθεντικός, ο πιο ειλικρινής, ο πιο τρυφερός, μα πάνω από όλα ελεύθερος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πολιτισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και επένδυση στην κοινωνία, πηγή δημιουργίας και μέσο ανάπτυξης κοινωνικής συνείδησης.
Ραντεβού στην πρεμιέρα του Smiley στις αρχές Φεβρουαρίου 2017, στο Φουαγιέ του Θεάτρου ΕΝΑ στη Λεμεσό (Β’ Δημοτική Αγορά).
ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ VERSUS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *