Ένα σύγχρονο έργο για τις σχέσεις, τον έρωτα, την απώλεια, το θάνατο και τον ρόλο που παίζει το τυχαίο στη ζωή μας και πόσο μπορεί να μας καθορίσει, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ΘέατροVersus, από την Τετάρτη 9 Απριλίου. Πρόκειται για το έργο “Το Λουτρό” του Βρετανού συγγραφέα Chris Johnston. Πόσο δύσκολη ή και επώδυνη μπορεί να είναι η πορεία της ενηλικίωσης, και τι σημαίνει “μεγαλώνω” για τον καθένα από μας.

Μέσα σε μια μπανιέρα, γυμνοί, η Σάντρα και ο Μάικ θα “βαπτισθούν” στο καθαρτήριο ύδωρ και θα αναδυθούν ωριμότεροι, σοφότεροι και πιο ανεκτικοί. Με χιούμορ, συγκίνηση και κυρίως ευαισθησία, ο συγγραφέας Chris Johnston μας ξεναγεί στο λαβύρινθο των ανθρώπινων σχέσεων, στο αβάσταχτο της ζωής και του έρωτα. Το έργο έχει παιχτεί επανειλημμένα στο Λονδίνο καθώς και σε πολλές πόλεις της Αγγλίας και της Ευρώπης. Ο Chris Johnston είναι από τους ανθρώπους του θεάτρου που το έργο τους εκτείνεται από τη συγγραφή έργων μέχρι τη διεύθυνση καλλιτεχνικών προγραμμάτων σε φυλακές. Αποφοίτησε από το Drama Center του Λονδίνου και στη συνέχεια συνεργάστηκε με θεατρικές ομάδες στο Λονδίνο και στο Leeds της Μ. Βρετανίας.

Για πολλά χρόνια υπήρξε ο συγγραφέας του Θεάτρου για Νέους στο Γκρήνουιτς και αργότερα ίδρυσε το Insight Arts Trust, το οποίο ειδικευόταν σε θέματα εγκληματολογίας και δικαίου. Επίσης ασχολείται με την εκπαίδευση και διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Warwick, στο τμήμα Creative and Performing Arts. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα καθώς επίσης και δύο βιβλία πάνω στο θέατρο: House of Games (Κάνοντας Θέατρο με Αφορμή την Καθημερινότητα) και το Improvisation Game (To παιγνίδι του αυτοσχεδιασμού).
Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία / Μουσική Επιμέλεια: Μαρίνος Ανωγυριάτης

Παίζουν: Χάρης Κκολός, Μαρίνα Μανδρή

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς

Σκηνογραφική Επιμέλεια /Επιμέλεια Κοστουμιών: Μέλπω Νεοκλέους

Κίνηση : Αννα Χαραλάμπους

Ανάλυση κειμένου: Παντελής Γεωργίου

Φωτογραφίες: Βασίλης Πετεινάρης

Ημερομηνίες παραστάσεων

Λεμεσός: θέατρο Ενα

Avant Premier: 9 Απρ 2008
Πρεμιέρα: 10 Απρ 2008

Παραστάσεις: 12, 15, 16, 17 και 18. Απρ 2008