To θέατρο Versus παρουσιάζει τη μαύρη κωμωδία του Λάιλ Κέσλερ «Τα Ορφανά» .

Ο Λάιλ Κέσλερ ξεκίνησε με τη γυναίκα του Μάργκαρετ Λαντ το Imagination Workshop (Εργαστήρι Φαντασίας). Ο θίασος αυτός (εργαστήρι) αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες στον τομέα του θεάτρου και ασθενείς που νοσηλεύονται με βαριές ψυχικές παθήσεις, βετεράνους πολέμου, παιδιά που έχουν βιώσει την εγκατάλειψη, τη βία και το έγκλημα.

Ο Λάιλ Κέσλερ είναι παιδί του Actors Studio, βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Το βιογραφικό του, όπως ο ίδιος επιθυμεί, περιορίζεται σε δέκα λέξεις: «Ο Λάιλ Κέσλερ είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μάργκαρετ Λαντ».

Υπόθεση του έργου:

Στη Φιλαδέλφεια του 1930 όπου ο Έρολ Φλυν φιγουράρει στις οθόνες του σινεμά, δύο αδέλφια , αφού βίωσαν από πολύ νεαρή ηλικία την εγκατάλειψη από τους γονείς μεγαλώνουν μόνα στο πατρικό τους σπίτι. Ο μεγαλύτερος συντηρεί το μικρότερο με μικροκλοπές απαγορεύοντάς του να βγαίνει από το σπίτι, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να έχει γνωρίσει μόνο την πραγματικότητα της τηλεόρασης και των αντικειμένων του σπιτιού. Αυτά όλα ανατρέπονται όταν στο σπίτι έρχεται ένας επισκέπτης….. (από το Δελτίο Τύπου της παράστασης “Τα Ορφανά” στο “Αγγέλων Βήμα”. 2009-2010)

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Μαρίνας Βρόντη

Παίζουν: Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Γιάννης Ιωάννου και Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Σκηνογραφική Επιμέλεια /Επιμέλεια Κοστουμιών: Νίκης Λεωνίδου

Μουσική: Γιώργος Ιωάννου

Ημερομηνίες παραστάσεων

Λευκωσία: θέατρο Ένα

Πρεμιέρα: Πέμπτη 2 και 3 Δεκεμβρίου 2010

Κρατήσεις: τηλ. 22439838 – 22348203

Λεμεσός: θέατρο Ένα

Παραστάσεις: 9, 10, 11,12,13,18,19 Δεκεμβρίου 2010