Το Θέατρο Versus στις 25 Νοεμβρίου 2011 εισέρχεται στον 5ο χρόνο της λειτουργίας του. Η συνεχής προσφορά του στα θεατρικά δρώμενα της Λεμεσού, και γενικότερα της Κύπρου, το έχει καταξιώσει στη συνείδηση των θεατών ως το θέατρο που τολμά να φέρει το σύγχρονο ρεπερτόριο στην Κύπρο.

Το Θέατρο VERSUS παρουσιάζει το έργο «Ροτβάιλερ» του Γκιγιέρμο Έρας. Πρόκειται για ένα κοινωνικοπολιτικό έργο ωμού ρεαλισμού με μαύρο χιούμορ και με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ.

‘’Στην πρεμιέρα έχει προσκληθεί και θα παρευρίσκεται η μεταφράστρια του έργου Μαρία Χατζηεμμανουήλ. Στο τέλος της παράστασης η Μαρία Χατζηεμμανουήλ θα πει λίγα λόγια για το έργο και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό’’

Λίγα λόγια για το έργο
Ο Χάιμε, ένας ανερχόμενος και αδίστακτος δημοσιογράφος, στη μάχη για τηλεθέαση, αρπάζει μιαν ευκαιρία να δημιουργήσει σάλο γύρω από την εκπομπή του. Κλείνει μια συνέντευξη με τον Ροτβάιλερ, ένα νεοναζί σκίνχεντ που τελευταία έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη με τις προκλητικές δηλώσεις και τις βίαιες πράξεις του. Η συνέντευξη αυτή θα πραγματοποιηθεί στο στέκι των σκίνχεντ σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Μαδρίτης ώστε η αίσθηση επικινδυνότητας να εξασφαλίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών.

Ο αριβισμός του και ο τηλεοπτικός κιτρινισμός της εκπομπής του θα αντιπαρατεθούν με τη νοσηρότητα των απόψεων και πρακτικών των ακροδεξιών σκίνχεντ δημιουργώντας μια έκρυθμη κατάσταση. Στην κόψη του ξυραφιού οι ιθύνοντες του καναλιού με το πρόσχημα της αντικειμενικής πληροφόρησης και της «ορθής πολιτικά» πρακτικής θα διαχειριστούν πλάνα σοκ για να πετύχουν τηλεθέαση.

Το κοινωνικό-πολιτικό αυτό έργο υπονομεύει το παγιωμένο σύστημα τηλεόραση-παθητικός τηλεθεατής σχολιάζοντας ταυτόχρονα τις ακραίες κοινωνικές παθογένειες του ρατσισμού και εθνικισμού που στην εποχή μας φουντώνουν λόγω του μεταναστευτικού κύματος.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Διασκευή: Ομάδα ΝΑΜΑ
Σκηνοθεσία: Μαρίνος Ανωγυριάτης, Μαρίνα Μανδρή

Σκηνικά-Κοστούμια: Δημήτρης Λεάδρου
Μουσική: Γιώργος Ιωάννου
Φωτισμοί: Καρολίνα Σπύρου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αλκιβιάδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Μάριος Κωνσταντίνου και Αντρέας Νικολαϊδης.

Ημερομηνίες παραστάσεων

Λεμεσός: θέατρο Ένα

Πρεμιέρα: Παρασκευή 25 Nοεμβρίου 2011

Παραστάσεις: 26, 27, 29 Νοεμβρίου 2011 και 2, 3, 4, 7, 9, 10, 11 Δεκεμβρίου 2011